VU-VBA opleiding Investment Management

De VBA heeft altijd het grote belang van onderwijs onderkend. Al sinds 1978 wordt onder auspiciën van de VBA een speciale opleiding voor beleggingsdeskundigen verzorgd. De kwaliteit van de opleiding is in de afgelopen jaren steeds aangepast en verbeterd. Dit heeft uiteindelijk in 2010 geleid tot een formele accreditatie van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Het voltooien van de opleiding geeft nu recht op de officiële Master of Science-titel (MSc).

 

De afgelopen jaren zijn de verschillende segmenten van de financiële wereld meer en meer geïntegreerd geraakt. De VBA-opleiding heeft zich in deze periode ontwikkeld tot een opleiding die ook interessant is voor andere professionals in de financiële wereld.

 

Waarom is deze opleiding zo interessant?

  • Unieke opleiding: qua duur, niveau en diepgang.
  • Nationale en internationale erkenning: naast de Master of Science-titel geeft afronding recht op inschrijving in het VBA register (titel RBA: register beleggingsanalist) en de senior registers van DSI. Internationaal is de opleiding erkend door de EFFAS.
  • Uitgebreide carrièremogelijkheden: met dit diploma heeft u een streepje voor bij (interne) sollicitaties.
  • Direct toepasbaar in de praktijk: studenten ervaren dit als een groot voordeel. Dat wordt nog eens versterkt doordat de docenten beschikken over uitgebreide academische én praktische ervaring.
  • Hoog slagingspercentage: wekelijkse colleges, gespreide toetsingsmomenten, inspirerende docenten en gemotiveerde mede-studenten zorgen ervoor dat ruim 80% slaagt.

 

VU-VBA opleiding of CFA?

De VU-VBA opleiding onderscheidt zich door een aantal kenmerken

 

Voor wie?

- Financieel analisten

- Beleggingsanalisten

- Vermogensbeheerders

- Portfoliomanagers

- Toezichthouders
- Risk managers
- Accountants
- Financiële consultants

 

Kwaliteitsbewaking

Een curatorium houdt toezicht op het kwaliteitsniveau van de opleiding en adviseert daarover aan de leiding van de opleiding.

Ledenlijst curatorium

 

Meer informatie en inschrijven

Via de website van de Vrije Universiteit: www.im-vu.nl, of neem contact op met het onderwijsbureau van de opleiding:
tel. 020 - 5986118 (drs. Emiel Erbé).

Lid van EFFAS - european federation of financial analysts societies
© vba beleggingsprofessionals 2018